Koliko je sigurno putovanje prugama u Srbiji?

Ako pokušate, videćete da se u Srbiji, a naročito van Srbije, malo kud može stići ekološki (sic!) sve popularnijom železnicom, a i tamo kud se može stići vode i deonice kojima se voz ne može kretati brzinom većom od 30 kilometara na sat!Takve deonice, recimo, postoje i na pruzi Beograd – Bar. Takva je recimo deonica od Užica do Prijepolja.

Incident, ili pre će biti katastrofa na pruzi Niš – Pirot, daje za pravo sve brojnijim putnicima železnice da se zapitaju mogu li se ovakva iskliznuća iz šina dogoditi i putničkim vozovima!

Nenad Stanisavljević iz preduzeća Infrastruktura Železnice Srbije za RTS je rekao da pruga Niš – Pirot jeste stara, da je njome dopuštena lagana vožnja do 30 kilometara na sat, ali da na njoj nije bio zabranjen prevoz opasnog tereta.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ne voli nikakva pitanja, a sačuvaj Bože ova bezbednosna, pa je i na njih otpisala podsećanjem da ne može ona da nadoknadi za par godina ono što je zapuštano 40.

Dobro, ali nije to pitanje. Nego, prevoz železnicom jeste jeftin, jeste komforan, naročito u uslovima još neugašenih Covid – infekcija, ali koliko je rizičan? Imamo pravo da znamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com