Koliko oštećeni gradjani mogu očekivati od prodaje Čutovićevog hotela?

Nedovršeni SPA centar Milisava Čutovića u Banji Vrujci prodat je kao imovina firme u stečaju za 180 miliona dinara.

S obzirom da je na taj kompleks hipoteku imala Pireus banka, da li gradjani oštećeni pri kupovini stanova od Čutovićeve firme mogu da očekuju da će bar deo pomenute sume otići u stečajnu masu i pripasti njima kao obeštećenje?

„Taj se novac delimično rasporedjuje razlučnim poveriocima, delimično ulazi u stečajnu masu. Pireus banka je odavno ustupila svoje potraživanje, tako da ona nije aktuelni poverilac. Sva imovina koja nije opterećena ide u stečajnu masu, ali pošto je to prodato kao celina, tu se sad vrši preračunavanje, ja nisam do kraja još izvela računicu. Ali odredjeni procenat će ući u stečajnu masu, to je u ovom trenutku najtačnije što mogu da vam kažem“, rekla je za Ekonomske Vesti stečajni upravnik firme MB Konsalting Vesna Mitrić.

Ona dodaje da će i kupcima Čutovićevih stanova nešto pripasti, „ali prevashodno moraju da se namire troškovi“.

„A troškovi su ogromni za pet godina stečaja. To je stvarno velika obaveza“, kaže Mitrićeva.

Na pitanje koliki su ti troškovi, ona kaže: „Vi mene pitate za podatak koji ja vama ne mogu da izbacim iz glave, ali najveći deo troškova odlazi na parnične troškove, zbog velikog broja parnica“.

Na primedbu da su Čutovićevi bazeni u Vrujcima radili i tokom stečaja, gospodja Mitrić i to potvrdjuje i kaže: „Pa odakle se inače finansira ovaj stečaj. Da nije bilo toga, ne bi bilo mogućnosti da se finansira stečaj, firma bi odavno bila u blokadi. Jer imate tu i obaveze prema poreskoj upravi odnosno porez na imovinu, pa troškove održavanja objekta, troškove čuvarske službe, struje. Sve je to moralo odnekud da se finansira“.

Ona ne može da kaže kolika su priznata potraživanja od Čutovićevw firme MB Konsalting u stečaju.

„Još uvek su mnoge parnice u toku zato što je veliki broj potraživanja uslovno priznat. Tako da dok se ne završe te parnice, nećemo u suštini ni znati konačnu obavezu u nominalnom iznosu“, kaže stečajni upravnik Vesna Mitrić.

Posle ove prodaje Čutovićev MB Konsalting u stečaju nema više imovine u Banji Vrujci. Jedina neprodata imovina je u beogradskoj ulici Vojvode Stepe 331 „koja je u spornom statusu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com