Tuš otišao u stečaj

Opštinski sud u Bihaću pokrenuo je juče stečajni postupak u preduzeću Tuš Trade Bihać, saznaju banjalučke Nezavisne novine.

Pokretanjem stečajnog postupka u ovoj firmi, koja je poslovala u okviru slovenačkog trgovačkog lanca „Tuš“, koji se povukao sa bosansko-hercegovačkog tržišta i ostao dužan domaćim dobavljačima oko 10 miliona evra, obistinili su se strahovi domaćih firmi kojima je „Tuš“ ostao dužan, a koje su mesecima upozoravale da neće moći naplatiti svoja dugovanja ukoliko dođe do stečaja.

Kako saznaju Nezavisne novine, bosansko-hercegovački dobavljači će teško doći do svojih potraživanja, jer ova firma nema dovoljno imovine u stečajnoj masi.

Podsetimo, iz Spoljnotrgovinske komore BiH ranije su upozorili da kompanija „Tuš“ pokušava „na mala vrata“ da se izvuče s nelegalno ostvarenom ogromnom dobiti i to putem proglašavanja stečaja firme „Tuš Trade“ Bihać, ali i da nadležne institucije gotovo ništa ne rade da to spreče.

Poznati slovenački biznismen i vlasnik trgovinskog lanca „Tuš“ Mirko Tuš pod teretom je velikog duga bankama od preko 400 miliona evra. U okviru restrukturiranja tog duga on je prinuđen na prodaju dela svojih poslova, kao što je mobilna telefonija, ali i na njihovo gašenje.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com