Kudrin: Rusija se adaptirala na sankcije, ali nove će biti novi šok

U široj ruskoj javnosti ne baš omiljeni ruski ekonomista i sadašnji šef Ruske računovodstvene službe Aleksej Kudrin izjavio je danas da bi nove sankcije rusku ekonomiju mogle da pogode jače nego ove dosadašnje.

„Stvarno, adaptirala se (ruska ekonomija) na odredjeni nivo sankcija. Na žalost, bilo kakve nove sankcije, izazvaće novi šok i potrebu nove adaptacije. I oni mogu biti mnogo žešći nego ovo što imamo sad”, rekao je Kudrin, a prenose ruske agencije.

On je dodao da ruska ekonomija zbog sankcija ne ostvaruje tempo rasta, jer je osetljiva na sankcije zbog velikog uvoza tehnologije.

Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da je uvodjenje novih američkih sankcija Rusiji na granici reketa, ali da ruska vlada preduzima niz mera za zaštitu od raznih „reketaških napada“ SAD.

Peskov je rekao da se radi o apsolutno konkretno trgovački motivisanom pristupu, a da se taj pristup graniči sa reketom zaključio je iz delova američkog zakonskog projekta koji su usmereni na „obaranje različitih energetski projekata ruskih kompanija i podrivanje delatnosti ruskih banaka sa državnim udelom“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com