Kupio kartu za Kosmos za 28 mil $, ali baš tad ima pametnija posla!

Osoba, koja je na aukciji kompanije Blue origin za 28 miliona dolara kupila kartu za let u Kosmos 20.jula neće leteti tog dana jer ima važnijih obaveza, saopštila je kompanija Blue Origin.

Dobitnik na aukciji će leteti nekim od sledećih letova kompanije, a umesto njega u društvu američkog milijardera Džefa Bezosa, njegovog brata Marka i 82-godišnje pilotkinje Vali Funk, leteće 18 – godišnji Holandjanin Oliver Dimen, objavio je Vašington post.

Dimen je na aukciji kupio sedište u vasionskom brodu New Shepard, ali na sledećem letu. Iznenadnim odustajanjem prvoplasiranog kupca, on je dobio mesto već 20.jula.

„Ja sam super oduševljen što ću leteti u Kosmos i pridružiti im se na letu. Ceo život sam sanjao o tome i postaću najmladji astrinaut u istoriji jer imam samo 18 godina, izjavio je Dimen za The Verge a prenosi The Week.

I da zavrzlama ne bude malo : kartu za let u Kosmos u stvari je kupio otac Olivera Dimena, Joes Dimen, osnivač i direktor poznatog hedz fonda Somerset Capital Partners, pa je let, evo, prepustio sinu.

Oliver Dimen neće biti samo najmladji astronaut nego i prvi komercijalni putnik u Kosmosu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com