Lukašenko pozvao Rusiju da prestane da laže

Ruski analitičari se otvoreno pitaju da li je to Батька sišao s uma, ali i ne sumnjaju da Moskva ovog puta sigurno neće napraviti grešku i izgubiti Belorusiju kao što je Ukrajinu.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko to zna i zato danas, u obraćanju parlamentu i narodu, Rusiji poručuje: „Sve je to laž: o Istanbulu, o Venecueli, o Africi i Libiji. Ti su ljudi dali izjave da su bili specijalno upućeni u Belorusiju. Imali su zapovest da čekaju… Danas je stigla informacija o još jednoj grupi koja je prebačena na jug. Mi ćemo morati da trčimo, da ih lovimo po šumama. I sve ćemo ih uloviti”, rekao je Lukašenko, a prenosi Belta.

On se zapitao zašto bi neko iz Rusije preko Belorusije putovao u Istanbul ili Libiju.

“Kad je prosto mogao iz Novorosijska, iz Krima na kraju krajeva. Čemu preko Belorusije? A još modernije u Libiju ili već kuda. Ne slušajte te laži”, poručio je narodu, a u stvari Rusiji Lukašenko.

“Mi smo bliski – Belorusiji, Ukrajinci, Rusi, Poljaci, Jevreji. Mi smo ovde uvek živeli u miru, ne podmećite ovde oružje, ne činite situaciju eksplozivnom, jer buknuće tako da će do Vladivostoka biti teško”, zaključio je Lukašenko.

Ruski list Komersant podseća da su 33 u Belorusiji uhapšena Rusa, prema poslednjoj ruskoj verziji, hteli da preko Minska i Istanbula odlete za Južnu Ameriku.

Oni su privedeni 29. jula, a 30. jula je protiv njih podneta krivična prijava zbog namere da izazovu masovne nerede i odredjen im je pritvor.

Dok Minsk kategorično tvrdi da se radi o saradnicima privatne vojne kompanije „Vagner“, koje bije glas da kao najamnici deluju po svetu, Moskva kategorično to odbacuje i tvrdi da se radi o privatnoj firmi za obezbeđenje.

One thought on “Lukašenko pozvao Rusiju da prestane da laže

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com