Lukašenko raspustio vladu, pa se zapitao: Zašto ih menjati?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko u sredu je poslao u ostavku vladu Belorusije, objavila je televizija Belorusija 1.

On je ranije najavio da će novi sastav vlade biti poznat pre avgustovskih predsedničkih izbora kako bi „ljudi, glasajući za ili protiv, znali ko će rešavati nasušna pitanja vezana za život, socijalno-ekonomski razvoj države“.

Lukašenko je s najužim rukovodstvom zemlje održao savetovanje o sastavu nove vlade i, kako je izvestila Belta.by, rekao da se s njenim formiranjem  počelo još pre pola godine, neke promene su već izvršene, i nikakvu revoluciju ne bi u sastavu vlade trebalo očekivati.

“A velike izmene ne bi bile ni poželjne u ovom trenutku krize u svetskoj ekonomiji u uslovima pandemije. To bi bilo veoma loše. Zato što je ceo svet stupio u kolosek neviđene ekonomske krize, koji je u svakoj državi izazvao ozbiljne izmene odnosa u društvu. Posledice ove krize biće veoma ozbiljne. Zato oštar rez, zamena svih članova vlade, to ne bi bilo pravilno s gledišta aktuelnog trenutka. A nema ni potrebe. Izraslo je novo pokolenje rukovodilaca, koji su se dobro pokazali i nisu loše radili u Vladi. Zašto da ih menjamo? Oni mogu da rade”, rekao je beloruski predsednik, a prenosi Belta.by.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com