Maduro piše Trampu

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro napisao je pismo američkom predsedniku Donaldu Trampu u kome ga upozorava da će , u slučaju vojnog upada u njegovu zemlju, Amerikance dočekati snažan odgovor venecuelanske vojske.

Maduro je pozvao Venecuelance da potpišu to pismo. Cilj je deset miliona potpisa.

Prema slikama ruskih televizijskih stanica, Venecuelanci su se odazvali ovom pozivu. Da li će ih biti deset miliona, videćemo.

U medjuvremenu je još jedan visoki oficir venecuelanske vojske podržao predsednika venecuelanskog parlamenta Huana Guaida koji se samoproglasio privremenim predsednikom Venecuele, a podržalo ga je 40-tak država, medju kojima i SAD, ali ne i Rusija, Kina i Turska.

Pukovnik venecuelanske pešadije Ruben Alberto Pas Himenes u video obraćanju javnosti tvrdi da je „90 odsto vojnih snaga nezadovoljno. Vojnike zloupotrebljavaju kako bi Maduro zadržao vlast“. Njegova poruka je objavljena na kanalu MS2 Noticias na Youtube-u.

Maduro nastavlja da tvrdi da u Venecueli nema humanitarne krize te joj američka humanitarna pomoć nije potrebna.

Na granicu izmedju Venecuele i Kolumbije stiglo je 9 kamiona američke humanitarne pomoći, slikom i rečju izveštava novinar ruskog javnog servisa.

Maduro je postavio prepreke sa venecuelanske strane granice kako ovi kamioni ne bi mogli da prodju.

Postoji osnovana sumnja da sadržaj tih kamiona ne čini nikakva humanitarna pomoć nego logistička podrška američkom vojnom upadu u Venecuelu, tvrdi ruski javni servis i izglede za američku vojnu akciju ocenjuje 50 odsto, a to je, tvrdi se, kad je rat u pitanju, mnogo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com