I Mark Zakerberg sanja o Beloj kući?

Fondacija „Chan Zuckenberg Initiative“, koju su osnovali prvi čovek Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga, sve češće u fokusu ima političke teme, a 45 miliona dolara namenila je finansiranju grupa koje se bore za reformu američkih zatvora, poboljšanje uslova stanovanja i reformu zakona o useljavanju, tvrdi onlajn publikacija Vice News.

Političke ambicije osnivača Fejsbuka ne prepoznaju se samo po tome, tvrdi i Frankfurter algemajne cajtung. Tako se Zakerberg u jednom govoru na univerzitetu Harvard otvoreno pozicionirao kao protivnik „America first“ – filozofije aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa.

Nije po imenu pomenuo Trampa, piše FAZ, ali je kao o „bitki našeg doba“ govorio o sukobu izmedju „snaga slobode, otvorenosti i globalnog društva“ i snaga „autoritarizma, izolacionizma i nacionalizma“.

Kao da je u predizbornoj kampanji, Zakerberg je objavio da mu je cilj da u ovoj godini poseti one američke države u kojima još nije bio. Objavio je i slike sa tih putovanja, FAZ-u baš deluje kao političar koji u predizbornoj kampanji putuje zemljom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com