Zet u Beloj kući?

Koju će ulogu imati deca Donalda Trampa u njegovom vršenju predsedničke funkcije postaje jedno od ključnih pitanja kojim se bave američki mediji.

kusner

U prvi plan izbio je Džered Kušner muž Trampove starije kćeri Ivanke Tramp Kušner.

Tokom prve Trampove posete Beloj kući u petak, Kušner je takodje bio prisutan i kamere su ga uhvatile kroz prozor u razgovoru sa Denisom Donahjuom desnom rukom odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame.

Kušner (35) izdavač i biznismen, navodno je bio menadžer Trampove kampanje u senci. Zakon iz 1967. godine zabranjuje američkim zvaničnicima od predsednika do direktora agencija da zapošljavaju ili unapredjuju svoje rodjake.

Pitanje je sad, da li se ZET Kušner smatra rodjakom u duhu zakona. CNN smatra da je zakon jasan i da zeta izrikom ubraja u krug rodjaka na koje se odnosi.

Danas je za CNN o tome izjašnjavao i „naš prijatelj“ Rudi Djulijani koji se u medijskim nastupima već kandidovao za poziciju državnog tužioca.

Tramp ima četvoro odrasle dece: kćeri Ivanku i Tifani i sinove Donalda i Erika. Najmladji sin Baron maloletan je i biće posle Džona Kenedija Juniora prvi predsednički sin u Beloj kući. Od Kenedija do danas, predsedničku porodicu koja je živela u Beloj kući činile su samo kćeri.

U novije vreme, poznata je uloga bar dve predsedničke kćeri u karijeri njihovih očeva. Ali Tatjana Jeljcin i Klod Širak nisu imale nikakvu zvaničnu funkciju, svoj su ogroman uticaj vršile iz senke.

U našem regionu na svoju su se deci u vršenju predsedničke funkcije oslanjali Alija Izetbegović u BiH i Franjo Tudjman u Hrvatskoj. Sin Alije Izetbegovića Bakir bio je ocu u ratnim godinama šef kabineta, dok je Miroslav Tudjman, sin Franje Tudjmana, bio šef bezbednosnih službi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com