Markovic: Dao sam garancije mitropolitu Amfilohiju Radoviću

Crnogorski premijer Duško Marković danas je, na predlog Demokratskog fronta, dva sata razgovarao s mitropolitom Mitropolije crnogorsko-primorske Amfilohijem Radovićem, ali nije prihvatio zahtev za odlaganje glasanja o Zakonu o slobodi veroispovesti.

Marković je pred poslanicima crnogorskog parlamenta rekao da je pružio garancije mitropolitu da Zakon o slobodi veroispovesti nema „skrivene agende niti skrivenu misiju protiv Mitropolije crnogorsko-primorske“, ali je mitropolit tražio odlaganje donošenja zakona bar na nekoliko dana kako bi se date garancije analizirale.

Jer mitropolit nema poverenja u crnogorske vlasti, rekao je, prema interpretaciji Markovića, mitropolit Amfilohije Radović.

Radović je, prema interpretaciji Markovića, ocenio da je predlog Zakona o slobodi veroispovesti dobar sem članova 62, 63 i 64.

Tim članovima se reguliše pitanje crkvene imovine.

Marković je izvestio da je mitropolitu rekao da je država Crna Gora već sutra spremna da sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom započne pregovore o sklapanju temeljnog ugovora, kakav je potpisan sa ostalim verskim zajednicama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com