Medojević o odlasku Mila Đukanovića u šumu: Nisu milijarde u šumi!

Lider Pokreta za promjene, crnogorski političar Nebojša Medojević, dvaput se oglasio povodom intervjua predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, u kome ovaj najavljuje da će, ukoliko bude bilo potrebno, otići u šumu i Crnu Goru braniti oružjem kako su crnogorski preci činili.

Medojević je najpre izdao saopštenje u kome je pozvao sve članove DPS-a, kojima je na srcu Crna Gora da „napuste tu terorističku organizaciju“, a onda se pismom obratio generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu.

„Đukanović mora biti procesuiran kao vodja opasne terorističke organizacije koja najavljuje javno preko RTCG terorističke akcije protiv gradjana, lidera nove vlasti i vjerskih poglavara. Pozivamo sve članove DPS-a kojima je na srcu Crna Gora i žele da se mijenja i razvija u miru, da napuste ovu terorističku organizaciju koja najavljuje nasilje i terorizam. Đukanovići ne brane Crnu Goru nego opljačkane milijarde. One nijesu u šumi nego na privatnim računima van zemlje“, navedeno je u saopštenju Pokreta za promjene.

Medojević u tom saopštenju dodaje da je obavestio svoje prijatelje u NATO-u da „nam treba snažna politička, finansijska, kadrovska, operativna i tehnička podrška za borbu protiv ove hobotnica“.

U pismu Jensu Stoltenbergu, Medojević je naveo :

„Upozoravam na zabrinjavajuće javne nastupe predsjednika poraženog DPS-a Mila Đukanovića koji najavljuje formiranje paravojnih formacija i prijeti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori“.

Medojević u tom pismu tvrdi da je kao član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost bio u prilici da se neposredno upozna sa obimom, snagom i brojnošću, kako navodi, „Balkanske Konfederacije Organizovanog Kriminala čije je sjedište u Crnoj Gori i koja predstavlja prijetnje bezbjednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com