Merkel: Sve za auto-industriju

Automobilska industrija zapošljava milione Nemaca i današnji susret nemačke kancelarke Angele Merkel sa 30 predstavnika pokrajina i gradova namenjen je sprečavanju daljih zabrana dizel automobila u centralnim delovima nemačkih gradova.

Kako kancelarki na pamet ne pada da traži slabljenje ekoloških propisa, na današnjem sastanku ona će predložiti da se količina po zdravlje opasnog gasa smanji prebacivanjem autobusa u javnom prevozu i kamiona za odvoženje smeća na motore s manje štetnim pogonom, poboljšanhe gradskog saobraćaja i stvaranje boljih uslova za prevoz biciklom.

Na prethodnom sastanku s predstavnicima automobilske industrije, dogovoreno je da za napred navedene svrhe savezna država obezbedi 250 miliona evra a isto toliko proizvodjači automobila. Danas bi trebalo da se dogovori povećanje te sume – nesumnjivo i u predizborne svrhe.

Na prethodnom sastanku, predstavnici automobilske industrije nisu se složili da investiraju u unapredjenje dizel motora.

Tokom sinoćnjeg TV duela kandidati za sledećeg kancelara Nemačke Angela Merkel i Martin Šulc složili su se: „trebaće nam još decenijama motori sa unutrašnjim sagorevanjem“.

Nemačka opozicija ocenila je današnji sastanak kao šou koji neće dati nikakve rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com