Ministar policije Hrvatske: Narod promptno da reaguje

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić rekao je danas da je kriza u Hrvatskoj takva da bi „narod trebalo promptno da reaguje“ i time izazvao uzbunu ne samo u redovima Hrvatske demokratske zajednice, sa kojom je njegova stranka Most bila u vladinoj koaliciji.

Orepić, koga je pemijer Hrvatske Andrej Plenković opzvao s dužnosti ministra, pojavio se uprkos toj odluci na poslu i optužio Plenkovića da ne štiti ministra finansija Zdravka Marića koji je „završena priča“ nego potpredsednicu vlade Martinu Dalić koja, po Orepiću, kao i Marić mnogo zna o situaciji u Agrokoru a ima „iste političke mentore“ kao i Plenković. Iz HDZ-a je Orepić optužen za pokušaj državnog udara.

Martina Dalić je na te optužbe odgovorila: Šta zna ministar policije pokazuju gužve na granici.

Moćni član Mosta Nikola Grmoja optužio je ministra finansija Marića da godinu i po dana otkako je ministar nije poslao poresku kontrolu u Agrokor. Zahtev za smenu ministra Marića podnela je Saboru Hrvatske opoziciona Socijalemokratska partija Hrvatske.

Premijer Adrej Plenković je za HRT rekao da je uveren da će u Saboru imati 76 poslaničkih ruku, kad je pre šest meseci imao 91. Očekuje se da HDZ u Saboru Hrvatske pokrene proceduru smene predsednika Sabora Boža Petrova, a pitanje je da li mogu tu tačku dnevnog reda da proguraju ispred predloga SDP-a za smenu ministra finansija Marića. Iz Hrvatske narodne stranke je stigla potvrda Ivana Vrdoljaka da će ta stanka glasati za smenu Petrova.

I dalje se špekuliše o tome koje bi stranke mogle da zamene Most u vladajućoj koaliciji pa se trenutno pominje pregovori HDZ-a sa Hrvatskom seljačkom strankom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com