Hrvatska vlada pred padom, Most igra na Agrokor

Mesec dana pred lokalne izbore u Hvatskoj i šest meseci od stupanja na dužnost vlade Andreja Plenkovića, raspala se još jedna koalicija Hrvatske demokratske zajednice i Mosta. Obe stranke se bore za isto biračko telo – desni centar.

Danas ministri iz Mosta nisu podržali nestranačkog ministra finansija Zdravka Marića, koji je u vladu došao sa pozicije člana uprave Agrokora i Most smatra da, s obzirom na novonastale okolnosti, nije dostojan mesta ministra finansija.

Andrej Plenković je večeras za HRT rekao da novih izbora neće biti nego će HDZ praviti novu parlamentarnu većinu. Tako da njegova pozicija liči dosta na onu u koju je sebe sa Mostom doveo Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a,

Prema sadašnjim informacijama, Plenković računa na Hrvatsku narodnu stranku. Ali je ta stranka večeras odbacila mogućnost da u novoj vladinoj većini učestvuje.

Od izbijanja krize oko privatne kompanije Agrokor, Most se postavio na opozicionu poziciju prema HDZ-u. Najpre je predsednik Sabora i šef Mosta Božo Petrov podneo krvičnu prijavu protiv vlasnika Agrokora Ivice Todorića, a sada su tri ministra iz Mosta ostala pri stavu stranke da ministar finansija Zdravko Marić mora podneti ostavku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com