Miodrag Babić: Doveli smo radničku klasu u bedan položaj

„Ja sam prošao kroz samoupravljanje, prvo ono najludje, pa onda malo umerenije i kasnije kroz sve transformacije. Mislim da smo sada doveli radničku klasu u vrlo bedan položaj“, rekao je Miodrag Babić pošto mu je dodeljena ovogodišnja nagrada Saveza ekonomista Srbije za izuzetan doprinos u primenjenoj ekonomiji i menadžmentu.

„Tu više nema stimulacija, tu više nema raslojavanja dobrih i loših, tu nema podrške boljima“, rekao je Babić i dodao da je nedovoljno stimulisan i mendžment.

On se pohvalio kako je Hemofarm, kome je 28 godina bio na čelu, sam gradio svoj menadžment.

„Lepo se znalo da će najbolji studenti sa ekonomije, tehnologije, farmacije, medicine dobiti stipendije. Svake godine njih 50-tak. Onda smo najbolje birali i ostavljali kod sebe, ostalima smo opraštali stipendije, ako treba“, rekao je Babić i dodao da se onda moralo investirati i u Vršac, da bi ljudi imali gde da žive, da im u gradu bude lepo, da ne bi stalno trčali u Beograd.

Babić je rekao da je Hemofarm bio prva strana firma koja je izgradila fabriku u Rusiji – prvo tri fabrike za ruske investitore, a onda Hemofarmovu fabriku.

„Danas u Rusiji 15-ak stranih firmi ima fabrike“, rekao je Babić i dodao da mu je 28 godina na čelu Hemofarma prošlo kao 28 dana.

One thought on “Miodrag Babić: Doveli smo radničku klasu u bedan položaj

  • 18. dec. 2016 at 16:01
    Permalink

    Cestitan nagradu koja dolazi u prave ruke…Zivim u uverenju kada bi se vise govorilo o plejadi privrednika,koji izgradise veoma ozbiljnu evropsku ekonomiju.Pomenucu samo neke pored Vas,Radoslav Radovic IMT,Miroslav Pajic LZTKikinda,Pavle Gazi Podravka i mnogi drugi iz PKB,Zastave,Fapa,Simka i niz drugi,bio bi to dug njihovi tragovi u trajanju i naravno primer koji bi se morao slediti..Inace ubedjen sam da samo zadov oljan radnik cini cuda u proizvodnji..Pozdrav.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com