Lekari i apotekari ne daju Štadu!

Danas ističe rok do koga je najmanje 75 odsto  deoničara nemačke farmaceutske kompanije Štada, kojoj pripada i Hemofarm iz Vršca, trebalo da se odazove na ponudu investicionih fondova Bain i Cinven i proda im svoje udele u toj firmi. Do juče je spremnost na prodaju izrazilo samo 21,5 odsto njih.

Bain i Cinven su već juče produžili svoj rok važenja ponude i snizili zahtev kad je procenat u pitanju.

Novi rok je 22. jun i ako do tada na ponudu ne bude odgovorilo najmanje 67,5 odsto deoničara – ponuda je propala, saopšteno je juče.

Bitka za Štadu traje duže vreme i Bain i Cinven su ponudjači koji su najdalje stigli u svojoj nameri. Ali, pišu nemački mediji, 29 odsto udela u Štadi imaju lekari i apotekari veoma slabi na njenu tradiciju i  sasvim neskloni njenoj (ras)prodaji pa makar se radilo o fantastičnoj ponudi od ukupno 5,3 milijarde evra.

Uprava i Nadzorni odbor Štade ponovili su svoju preporuku akcionarima da se ponudi fondova Bain i Cinven odazovu jer je to u najboljem interesu firme. Šef Štade je i u intervjuima nastavio da uverava akcionare da opasnost od rasparčavanja firme i otpuštanja zaposlenih ne postoji.

One thought on “Lekari i apotekari ne daju Štadu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com