Moravski koridor će koštati 895 miliona evra

Dakle, izgradnja auto-puta Pojate – Preljina dužine 112,3 kilometra, njegova digitalizacija i regulacija Morave koštaće nas 895 miliona evra, saznali smo povodom današnjeg „obeležavanja početka izgradnje Moravskog koridora“.

„Komercijalnim ugovorom dogovorena je cena izgradnje 112,3 kilometra u iznosu 745 miliona evra. Predvidjeni su i dodatni radovi i direktni i indirektni materijalni troškovi od 20%“, navodi se na sajtu Vlade Srbije i podseća da je to četvrti auto-put čija je gradnja započela ove godine.

Kako su Ekonomske Vesti već pisale  Zakonom o budžetu RS za 2020. godinu odobreno je za gradnju Moravskog koridora uzimanje kredita u vrednosti od 800 miliona evra.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je ranije rekla da će deo budžetskih viškova u iznosu od 143 miliona evra biti na usmeren u izgradnju infrastrukturnih projekata Moravski koridor i Miloš Veliki.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u emisiji TV Pink rekao da će Moravski koridor biti finansiran sa 150 miliona budžetskih sredstava i iz kredita.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com