Može li se sprečiti : Zemljište IMTa otišlo za 2145,5 evra za ar

Nikola Jovanović ,direktor Centra za lokalnu samoupravu pozvao je danas stručnu javnost i političke aktere da spreče da gradjevinsko zemljište IMTa ode ispod tržišne cene.

„Prisvajanje zemljišta IMTa višestruko ispod tržišne cene predstavlja najveći udar na Beograd i njegov budžet još od privatizacije PKBa.Kupovinom IMTa za 70,8 miliona evra,kupac ABL Solvent stekao je samo pravo korišćenja nad 33 hektara zemljišta na Novom Beogradu ,koje mu je, medjutum, sada upisano kao pravo svojine bez ikakve dodatne naknade“, naveo je Jovanović u izjavi objavljenoj na sajtu Centra za lokalnu samoupravu.

“ To su omogućile izmene zakona o planiranju i izgradnji kojima je ukinuta naknada za konverziju prava korišćenja u pravo svojine nad zemljištem iz postupka stečaja ili privatizacije “ podseća Jovanović u svojoj izjavi.

“ Imajući u vidu da hektar gradjevinskog zemljišta na Novom Beogradu vredi najmanje 10 miliona evra,jadno je da se radi o ekstra profitu za kupca, a gubitku za beogradski budžet, u koji su se slivala sredstva od konverzije od najmanje 260 miliona evra“, zaključuje Jovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com