Na čemu Nemcima zavide milijarde ljudi?

Hrišćansko-demokratska unija (CDU), ključna stranka nemačke velike koalicije, u opasnosti je kao u Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD), drugi član te koalicije, ali je Fridrih Merc još može spasti u njenoj ulozi jedine preostale narodne stranke.

Mada tokom svog sinoćnjeg, kako javlja FAZ, odlično posećenog predavanja nije rekao da li će se opet kandidovati za predsednika CDU i, po odlasku Angele Merkel, za nemačkog kancelara, Merc je rekao da se umesto pripremanja za penziju odlučio na političko aktiviranje jer ta pošast, koja negira holokaust, mora da nestane. Mislio je na Alternativu za Nemačku (AfD).

“Mi živimo u jednoj od najlepših, najbogatijih i najsocijalnijih država na svetu, zato nam zavide milijarde ljudi”, rekao je Merc.

I upozorio svoju stranku da ne treba da bude kopija Zelenih, nego da potvrdi svoju samosvojnost.

Pojasnio je to porukom Greti Tunberg: “Ona se oseća uskraćenom za mladost. Devojko, bolju mladost od tvoje dosad niko nije imao”, rekao je Merc.

Zato, rekao je on, ne treba raskidati s prošlošću, nego krenuti u budućnost.

Merc je pre dve godine izgubio od Anagret Kramp-Karenbauer na izborima za predsednika CDU, pošto se Angela Merkel sa te funkcije povukla. Najveći mu je prigovor bio prevelika bliskost sa svetom kapitala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com