Ko će vladati Parizom: Bilo kuda, Rusi svuda!

Kandidat stranke francuskog predsednika Republika u pokretu Benžamin Grivo povukao je svoju kandidaturu za gradonačelnika Pariza pošto se na jednom internet portalu pojavio video „seksualnog karaktera“ i razmena intimnih poruka izmedju njega i osobe koja mu, očito, nije supruga.

Grivo je u patetičnom javnom istupu objavio da se povlači da bi zaštitio svoju porodicu koja sve to nije zaslužila!

Francuska televizija BMFTV je u šoku: nismo mi Francuzi Amerikanci, ako francuski političar vara ženu, pa to još snima na video, to se u Francuskoj smatra privatnim životom, koji nema nikakve veze s politikom. Tako zvanično misle i obični Francuzi i tako su izjavljivali i kad je otkriveno da njihov bivši predsednik Fransoa Oland vara svoju partnerku. Ali, ko to beše Fransoa Oland?

Sa Francuzima se, medjutim, ne slaže „ruski aktivista“ (tako ga karakteriše BMFTV) Pjotr Pavlenski (35), koga je Pariz, na svoju nevolju, svojevremeno oberučke uzeo pod okrilje, kao velikog Putinovog kritičara. Sad ima politički azil u Francuskoj.

Pavlenski je saopštio da je on pustio video „seksualnog karaktera“ u kome se pojavljuje Grivo, kako bi razotkrio njegovu hipokriziju: Grivo, rekao je za BMFTV Pavlenski, laže birače, propagira puritanizam, a kakav je pokazuje video. On nije objasnio otkud mu video, samo se, u razgovoru za Liberasion, pozvao na izvor blizak Grivou.

“To je čovek koji se stalno poziva na porodične vrednosti, koji govori da hoće da bude gradonačelnik porodica i uvek kao primer navodi svoju  ženu i decu. A radi sve suprotno od toga”, ekao je Pavlenski za Liberasion.

“Ne smeta mi da ljudi imaju seksualnost kakvu hoće, oni mogu da ljube svoje  životinje, nema problema, ali moraju da budu pošteni“, nastavio je Pavlenski i poentirao: “Ja sad živim u Francuskoj, ja sam Parižanin, to je za mene važno”.

Pavlenskom ovo nije prvi put da na radikalne načine, kojima je sklon, prevaspitava Francuze. Ranije je podmetnuo požar u Bank of France uz objašnjenje da se radi o novoj Bastilji, i da su bankari novi monarsi.

Šok – Grivo, kako novonastalu situaciju opisuje BMFTV, srećom je s ekrana te televizije skinuo slučaj Patrik Balkani.

Van Francuske nepoznati političar, Balkani je bio poslanik francuskog parlamenta kao republikanac, a od 1983. godine je gradonačelnik bogatog predgrađa Pariza Lavallois-Perret, gde mu je zamenik supruga Elizabet.

Njih dvoje su, prema novinskim arhivama, više puta osudjuvani zbog zloupotrebe javnog novca.

Poslednji put, Balkani je oktobra prošle godine osudjen na pet godina zatvora zbog utaje poreza.

U sredu je Balkani pušten iz zatvora, navodno zbog bolesti.

Nije jasno iz kog razloga, francuska BMFTV je o tom oslobadjanju izveštavala iz minuta u minut. Supruga Balkanija je sa položaja ispred zatvora, bila na direktnoj vezi. Ton izveštavanja  je svedočio o nekoj vrsti odobravanja i oslobadjanju kao Balkanijevoj pobedi.

Francuzi su konačno pukli i sebi dali oduška na društvenim mrežama kad je Balkani dao intervju za BMFTV. Na primedbu da se u odluci suda o oslobadjanju navodi da on boluje od ozbiljne depresije, Balkani je takvu dijagnozu odlučno demantovao.

Ni govora da on boluje od depresije, nego je pušten sa izdržavanja petogodišnje zatvorske kazne, zato što je počeo da veruje da će umreti u zatvoru, tako je rekao Balkani i potvrdio da je omršao 28 kilograma.

E tu priču je sa udarnog mesta  istisnuo privatni život (bivšeg) kandidata za funkciju u glavnom francuskom gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com