Naš odgovor njima: Vučić na ruskom S-400

Ruska državna televizija danas je objavila izveštaj s Batajničkog aerodroma gde je rasporedjeno vrhunsko rusko protivraketno oružje S-400 i Pancir S.

Mešovitu rusko-srpsku protivraketnu grupu na aerodromu je posetio srpski predsednik Aleksandar Vučić i najavio da će Srbija kupiti partiju Pancir – S, izvestila je ta televizija.

Najmodernije rusko protivraketno oružje S-400 prvi put učestvuje na vojnim manevrima van Rusije. U Srbiju je stiglo radi vojne vežbe „Slovenski štit 2019“.

Američko izdanje National interest je ocenilo da protivraketni sistem S-400 poseduje tehnologije i mogućnosti dvaput veće od prethodnih sistema, a koji ih čine „smrtonosnim oružjem“. Kako pronosi RIA Novosti, National Interest tvrdi da Rusija ove sisteme prodaje i koristi kako bi dobila poluge uticaja i pretnje protivnicima. Tako da su SAD prinudjene da uvode sankcije državama koje pokazuju interes za kupovinu ovih sistema.

Protivraketne sisteme S-400 kupila je članica NATO-a Turska, a namere da ih kupi obznanila je i partnerka SAD na Bliskom istoku Saudijska Arabija.

Učešće ovih sistema na vojnim manevrima u Srbiji izazvalo je očekivane reakcije. Može se pretpostaviti da je ovo „naš odgovor njima“ za šamar koji je Evropa razvezla po našem susedu Severnoj Makedoniji, a koji je poruka i Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com