Verujte ili ne, kako vam drago: Vučić na mestu poslanika Hrvatskog sabora

Neka priča ko šta hoće, parlamenti su najzanimljivija mesta na svetu. Ako ne verujete pitajte dobrog vojnika Švejka.

Hrvatski sabor je odlučio da upravo salu u kojoj održava svoje sednice iznajmi Evropskoj narodnjačkoj stranci za održavanje njenog kongresa.

Član Evropske narodnjačke stranke je i hrvatska vladajuća Hrvatska demokratska zajednica, ali i Srpska napredna stranka!

Znači, zavapili su opozicioni poslanici danas na sednici Sabora, ovde će, na mestima hrvatskih poslanika sedeti Silvio Berluskoni i Aleksandar Vučić?

„Aleksandar Vučić će možda sedeti baš na mome mestu”, zgranuo se poslanik Hrvoje Zekanović. I ispod poslaničke klupe izvukao plakat na kome piše „Blokada Srbiji“ i podsetio da taj plakat stalno drži tu u poslaničkoj klupi.

Da se na ovaj skup u ime SNS-a uputi baš predsednik države? Ruku na srce, nije nemoguće.

Ova će stvar ispasti sasvim na ozbiljno: Poslanici su podsetili da se skup evropskih narodnjaka održava baš negde oko datuma vukovarske tragedije.

A da ne pominjemo i da su tu negde predsednički izbori u Hrvatskoj na kojima je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović u dosta komplikovanoj situaciji.

Ugovor o zakupu je ugovor, ali postoji i nedavni primer iz Gruzije, gde je pravi haos s novim zaoštravanjem odnosa izmedju dve zemlje izazvao skup, koji je u tamošnjem parlamentu trebalo da bude održan pod predsedavanjem predstavnika Rusije.

Kad se saberu sve ove osetljivosti, teško je pretpostaviti da će skup evropskih narodnjaka biti održan baš u sali Hrvatskog sabora, mada, priznali su poslanici, Zagreb nema odgovarajuću zamensku kongresnu dvoranu pogodnu za skupove takve veličine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com