Našao se kupac za Montenegro erlajnz

Grupacija Savana u vlasništvu Veselina Mijača, švedskog biznismena crnogorskog porekla, poslala je Vladi Crne Gore ponudu za preuzimanje odnosno kupovinu Montenegro erlajnza.

U pismu, u koje je uvid imao Bankar.me, nudi se preuzimanje kompanije za 1 evro pod uslovom da se otpišu njeni dugovi državi.

Kako je javila RTCG, iz Tivta je za hangar u Podgorici odleteo avion Montenegro erlajnza. Zaposleni na Aerodromu Tivat ispratili su ga vodenim topovima i zvučnom signalizacijom.

Najava gašenja nacionalne avio-kompanije nije naišla na razumevanje ekonomista i turističkih radnika u Crnoj Gori, sudeći bar po izjavama koje na svom portalu citira RTCG.

Privredna komora Crne Gore najavila je da će u ponedeljak na sednici Odbora za turizam otvoriti raspravu o tome.

Vlada Crne Gore je prošle godine odobrila još jednom pomoć Montenegro erlajnzu od 155 miliona evra, i čak pred nedavne parlamentarne izbore kompaniji uplatila 25 miliona evra, ali su nadležni kontrolni organi tu pomoć blokirali jer Vlada Crne Gore nije pružila dokaze da je ona u skladu s evropskim standardima: da se, naime radi, o restrukturiranju kompanije, što je dozvoljeno, a ne o pukoj državnoj pomoći, što nije dozvoljeno.

Prema navodima crnogorskih medija, Montenegro erlajnz je od svog osnivanja dobio pomoć države u iznosu od 105 miliona evra.

One thought on “Našao se kupac za Montenegro erlajnz

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com