Nema mira u Aldiju Sever: Poslednji obračun svekrve sa veselom snahom

Osnivači nemačkog lanca diskont-trgovina Aldi Teo i Karl Albreht bili su sa svojim bogatstvom i javnim nastupima diskretni do preterivanja. Karl Albreht je svoj prvi i jedini intervju dao omiljenom listu Frankfurter algemajne cajtung pred svoju smrt, a umro je sa 94 godine. Njihovi naslednici će da nadoknade sve što su dva brata propustila – snaha Tea Albrehta učestvuje i pleše u zabavnim televizijskim emisijama.

U novembru prošle godine preminula je udovica Tea Albrehta, Sesilija Albreht i njen je testament izazvao novu buru u nemačkoj javnosti.

Bild am Zontag tvrdi da je taj testament još jedan obračun s Babet, udovicom Sesilijinog sina Bertolda Albrehta, i njihovo petoro dece.

Glavna zamerka, koju porodica stavlja Babet i  njenoj deci je što više vole javnost i zabavu nego diskreciju i kad već imaju pare, onda ih i troše. Magazin Špigl tvrdi da su iz Jakobus fondacije, koju kontrolišu, izvukli oko 100 miliona evra.

Zato je Sesilija testamentom nastavila već ranije započeto potiskivanje neomiljene snahe i unuka sa kontrolnih pozicija u firmi. Naime, Sesilija Albreht je posle smrti muža vodila glavnu reč u Markus fondaciji,  koja je opet kontrolisala 61% kompanije Aldi Nord.

Bild am Zontag tvrdi da je u svom testamentu napisala da je i sama pomisao da bi deca  njenog sina Bertolda Albrehta „kao članovi uprave Markus fondacije sa tom fondacijom jednom mogli da postupaju kao s Jakobus fondacijom ispunjava me velikom tugom i brigom“.

Ona je zatim proglasila petoro dece Bertolda Albrehta za nesposobne da preuzmu deo odgovornosti u Markus fondaciji jer su se svesno odlučili za to da „preziru volju svog oca i koriste Jakobus fondaciju samo za svoje interese“.

Aldi Nord, piše Špigl, ima problema u poslovanju.

Krivac je nadjen?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com