Nemačka pred katastrofom : Nemačka autoindustrija ne investira u Nemačku

Predsednica Udruženja nemačke autoindustrije Hildegard Miler ocenila je da su Nemačkoj, koja je već u recesiji, potrebne hitne reforme inače će ostati bez osnove svoje industrijske proizvodnje.

Ona je u intervjuu za Frankfurter algemajne cajtung izjavila da će nemački autokoncerni narednih godina uložiti ogromne sume, tačno 250 milijardi, u istraživanje i razvoj i još 130 milijardi u izgradnju novih ili rekonstrukciju postojećih fabrika.

Ali, sve je više znakova da će te investicije manje ići u Nemačku nego što je planirano,rekla je ona i dodala da će, prema novim istrazivanjima, 43 odsto firmi investirati u evropsko inostranstvo, a 30 odsto u Severnu Ameriku.

„Nijedna firma neće povećati investicije u Nemačku“ rekla je Miler.

Ona je rekla da je Nemačka već u recesiji.

„Uobičajeni indikatori ranog upozorenja,kao što je broj nezaposlenih, ne funkcionišu u vreme nestašice kvalifikovane radne snage. I ako ne bude investicija, to će se pokazati na dugi rok, ali tad će biti kasno za protivmere“, rekla je Miler.

Ona je poručila da su Nemačkoj hitno potrebne reforme kako bi se povećala atraktivnost Nemačke jer „sada je od odlučujućeg značaja, gde će se investirati“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com