Nemačka šalje u Sloveniju dva ambasadora – bračni par

Oni su već zajedno bili zamenici ambasadora Nemačke u Sarajevu i uspešno su lobirali da im bude odobren još jedan eksperiment.

Bračni par Natalie Kauther i Adrian Pollmann imenovani su za nemačkog ambasadora u Sloveniji, objavila je ARD.

Oni će se na ambasadorskoj funkciji smenjivati svakih 8 meseci. Prvi će obavljanje ambasadorske funkcije početi Pollmann. Ukoliko se za vreme svog osmomesečnog obavljanja funkcije, jedan od ambasadora, na primer, razboli, zamenjivaće ga zamenik ambasadora.

Bračni par Kauther – Pollmann je uveren da će im ovakav radni aranžman omogućiti da više pažnje posvete svojoj deci. Imaju ih troje.

“Ključni motiv za ovaj model bilo je saznanje, da više vremena želimo, ali i moramo, da provedemo sa svojom decom. Dok oni to još traže. Oni sad imaju sedam, osam i deset godina i jednom to više neće zahtevati”, prenosi njihove reči ARD.

U Ministarstvu inostranih poslova Nemačke 11% zaposlenih čine bračni parovi. Ali, napominje ARD, ne očekuje se sada talas zahteva za zajedničkom funkcijom, pošto nisu svi bračni partneri na istom profesionalnom nivou.

I da podsetimo, ovo nije prvi poznati eksperiment u diplomatskoj službi. Svojevremeno je u Makedoniji bila uvedena praksa da se ambasadori biraju na konkursu – otvorenom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com