Nemcima zabranjeno okupljanje u grupama većim od 2 osobe

 

 

 

 

 

Nemcima na celoj teritoriji Nemačke  u nedelju su ograničeni direktni socijalni kontakti, ali im nije izrečena mera zabrane izlaska.

Nemačka savezna država i njene pokrajine dogovorile su se na telefonskoj sednici da je gradjanima Nemačke na celoj njenoj teritoriji zabranjeno okupljanje u grupama većim od dvoje ljudi, prenosi magazin Špigl.

Kome padne na pamet da organizuje Korona ili bilo kakav drugi  party, rizikuje dve godine zatvora.

Zabrana je uvedena na dve nedelje, a onda će se u istom sastavu opet odlučivati.

Zabrana ne važi za porodice i osobe koje žive u istom domaćinstvu.

Restorani, frizerski i kozmetički saloni – zatvaraju se do 20.aprila.

Izlasci zbog odlaska na posao, kod lekara, u neophodnu kupovinu, radi pomoći drugom, individualnog sporta i šetnje – dozvoljeni su, „samo se po sebi razume“, naglasila je funkcionerka Socijaldemokratske partije Malu Drajer predstavljajući dogovorene mere.

Pokrajine Bavarska i Saksonija ostale su usamljene u svojoj odluci da zabrane izlaske svojim gradjanima sem zbog odlaska na posao, u kupovinu i kod lekara. One će te mere, uvedene na dve nedelje, sprovoditi i dalje.

Nemački javni servis je izvestio da su se tokom telefonske sednice naročito sukobili premijer Bavarske Markus Zoder i premijer Severne Rajne Vestfalije Armin Lašet. Iako Severna Rajna Vestfalija ima više obolelih od koronavirusa nego Bavarska, Lašet je bio protiv stroge zabrane izlaska na teritoriji cele Nemačke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com