Nesreća ne spava: Zašto su bioskopi na najvišem spratu tržnih centara?

Zašto se bioskopske sale u tržnim centrima, bez izuzetka, nalaze na najvišim spratovima? Kao i dečje igraonice i radnje dečje odeće ili igračaka?

To pitanje je iskrslo posle tragičnog požara u ruskom mestu Kemerovo zajedno s predlogom da se donese zakon kojim se vlasnici tržnih centara obavezuju da bioskope, koji su po pravilu u salama bez prozora, i prostore za dečju zabavu spuste na najniže spratove.

Protivljenje ovom zakonskom predlogu odmah je bilo veliko.

Zašto? Jer je poželjno da posetioci, na putu do bioskopa i nazad, prodju kroz ceo tržni centar, pri čemu, teško da će odoleti nešto da kupe? Isto važi za roditelje koji svoju decu ostavljaju u dečjim igraonicama?

Užas!

U Rusiji, posle tragičnog požara u tržnom centru mesta Kemerevo, traje opšta kontrola kvaliteta sistema protivpožarne zaštite u tržnim centrima, restoranima i muzejima. Svoju kontrolu sprovode i mediji. Rezultati su, sudeći po medijskim izveštajima, u najmanju ruku zabrinjavajući. A oprema u dečjim igraonicama, po pravilu je od lako zapaljivih materijala, jer je tako jeftinije?!

U Moskvi je danas izbio požar u Dečjem tržnom centru „Persej“, na VI spratu gde se zapalilo skladište dečjih igračaka.Jedan čovek je poginuo.
,6 povredjeno, dva teže. Više stotina ljudi je evakuisano…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com