Nestorović nepokolebiv, konstitutivna sednica Skupštine Beograda – odložena

Dakle, odbornici liste „Mi – glas iz naroda“ nisu dali „apsolutno legitimnu“ većinu za formiranje vlasti u Beogradu te je za danas zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda odložena za 1.mart.

Formalno,sednica je odložena zbog nedostatka kvoruma, kako je saopštio odbornik Socijalističke partije Srbije (osvojila 5 mandata) Toma Fila, koji je današnju sednicu i otvorio.

Skupština grada Beograda ima 110 odborničkih mesta.

Na sednicu nisu stigli odbornici sa liste „Beograd ne sme da stane“ (osvojili 49 mandata) , a sednicu je pre njenog početka napustio i Branimir Nestorović iz „Mi – glas iz naroda“(osvojili 6 mandata), čijih odbornika u sali takodje nije bilo.

Nestorović je novinarima izjavio da bi bilo izvanredno da budu novi izbori jer su izbori najbolji način za razrešenje tenzija u društvu i da se vidi šta ko poseduje.

On je oštro govorio o mogućim prebezima sa izborne liste „Mi – glas iz naroda“.

U skupštinskoj sali bili su odbornici liste „Srbija protiv nasilja“ (osvojili 43 mandata) i koalicije NADA za Beograd(„osvojili 7 mandata) . Oni su nosili transparente na kojima je pisalo“ Beograd vas neće „,“ Pokrali ste izbore“, „Kradja neće proći“.

Njihovi su predstavnici ocenili da je odlaganje sednice velika pobeda opozicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com