Sutra skup podrške Džulijanu Asanžu

U utorak 20.februara,pred Domom novinara (Resavska 28) biće održan skup podrške osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu, a uoči odluke Kraljevskog suda pravde u Londonu o njegovom izručenju SAD.

Kako prenosi sajt Udruženja novinara Srbije, ročište će se održati 20.i 21.februara, a na njemu će biti razmatrana žalba Asanža na odluku ministra unutrašnjih poslova Velike Britanije da bude izručen SAD, kao i odluku sudije Barajcera da odbije veći deo žalbe na odluku o izručenju.

Skup podrške Asanžu organizuju Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije kao Medjunarodna i Evropska federacija novinara.

„Džulijan Asanž je objavio snimak koji je napravila američka vojska o ubistvu civila u Iraku 2007.godine.Medju ubijenima su bila i dva novinara agencije Rojters. Asanž je objavio snimke tog ratnog zločina i zbog toga je kriv. Zašto je kriv? – Novinarstvu nije zločin. Novinarstvo je javno dobro jer od profesionalnog novinarstva ima koristi svako društvo, svaki građanin, podseća UNS na sadržaj pisma koji je pre dve godine upućen Vladi Velike Britanije i britanskoj ambasadi u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com