Netanijahu nikad ne spava: Iranska opozicija i Kristijano Ronaldo

Izrael, država koja više ni ne broji frontove na kojima je u sukobu s nekom drugom državom, žarko želi promenu vlasti u Irani. Toliko da čak i Svetsko prvenstvo u fudbalu, na koje se (opet) nisu plasirali, koristi u te svrhe.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu iskoristio je, mnogi si slažu, nepravedno ispadanje Irana sa Svetskog prvenstva i njihovu poslednju utakmicu sa Portugalom da po ko zna koji put pozove na političke promene u Iranu.

“Poručujem iranskom narodu: Pokazali ste hrabrost na terenu, a danas ste istu hrabrost pokazali i na ulicama… Zamislite kada bi iranska vlast, umesto što troši vaš novac u Siriji, u Jemenu, na nepotrebne ratove na Bliskim istoku, taj novac počela da ulaže u rešavanje problema u Iranu?”, upitao je iranski narod Netanijahu sve sa fudbalskom loptom na stolu.

U objavljenom video-snimku, naslovljenom sa  “Možete li sprečiti (Kristijana) Ronalda da postigne gol” Netanijahu odlazi i korak dalje pa Irancima pokazuje svoje (ne)zavidne fudbalske sposobnosti. Podvukao je Netanijahu da je iranska reprezentacija “uspela u nemogućem”, sprečila je Kristijana Ronalda da postigne gol, a sada, povukao je paralelu izraelski premijer, i iranski narod treba da uradi isto i smeni vlast.

Uostalom, šta je fudbal bez politike? Mi svakako ne znamo…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com