Netanijahu o Iranu: Smrtonosna ideologija kojoj na vreme treba pružiti otpor

Pošto je Izrael rano jutros bombardovao iransku bazu u predgradju sirijskog glavnog grada Damaska pravdajući to „neobičnom aktivnošću“ iranskih snaga u Siriji, izraelski premijer Benjamin Netanijahu je stigao u Moskvu na razgovore s ruskim predsednikom Vladimirom Putinim.

Pošto su zajedno odali poštu žrtvama i ruskog i jevrejskog naroda u Drugom svetskom ratu i podsetili se doprinosa oba naroda pobedi nad fašizmom, Netanijahu je, referišući se na taj kontekst, rekao: “I mi ni na trenutak ne zaboravljamo veoma važnu pouku istorije, kad se javi slična smrtonosna ideologija, treba joj na vreme pružiti otpor. U to je teško poverovati, ali 73 godine posle holokausta, kod nas na Bliskom istoku postoji država Iran, koja otvoreno poziva na uništenje države Izrael. Ali postoji razlika izmedju onoga što je bilo tada i onog što je danas: mi sad imamo svoju državu“, rekao je Netanijahu a objavljeno je na sajtu Kremlja.

Izrael tvrdi da Iran pokušava da u Siriji razmesti „veoma opasno oružje“ u nameri da napadne izraelsku državu. Kako prenosi RT, izraelski premijer Netanijahu je jutros rekao da neće dopustiti „neprijateljsko iransko vojno prisustvo na svojim severnim granicama“.

Izrael je jedna od retkih država u svetu koja je kao hrabar potez pozdravila odluku američkog predsednika Donalda Trampa da SAD istupe iz atomskog sporazuma s Iranom.

One thought on “Netanijahu o Iranu: Smrtonosna ideologija kojoj na vreme treba pružiti otpor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com