Vučić Putinu: Srbija nikad nije išla protiv interesa Rusije

Rusija i Srbija ove godine slave 180 godina diplomatskih odnosa. Trgovinska razmena izmedju dve zemlje prošle godine je porasla za 23%, a tokom tri meseca ove godine za 10% u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je tokom otvorenog dela razgovora izmedju ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić, koji je u Moskvi prisustvovao Paradi pobede, tokom otvorenog dela razgovora je, prema sajtu Kremlja, rekao: “Kao što vi znate, u medjunarodnim odnosima ništa ne traje kraće nego zahvalnost, a ja bih hteo još jednom da vam zahvalim za ono što ste uradili tada, 2015. godine, kad ste bukvalno spasili srpski narod, koji je bio i ostao najnapaćeniji narod poslednjeg veka, od sramote genocida, kada ste stavili veto na britansku rezoluciju u OUN.

I hteo bih da vas uverim, da to što ste vi uradili, srpski narod nikad neće zaboraviti.

Vi ste mnogo puta zaštitili teritorijalnu celovitost i suverenitet Srbije.

Hteo bih da kažem da sam veoma zadovoljan rastom naše uzajamne robne razmene, i u toku prva tri meseca tekuće godine ta razmena je već porasla za 10% u poredjenju s istim periodom 2017. godine.

Srbija će čuvati svoju nezavisnost, Srbija će čuvati svoju vojnu neutralnost i Srbija neće postati član NATO-a kao ni bilo kog drugog vojnog saveza.

I završavajući uvodnu reč, hteo bih da kažem, da je Srbija pokazala da je pouzdan partner Ruske Federacije, i u trenucima koji nisu bili laki za Rusiju, Srbija nikad nije išla protiv vaše države“, rekao je Vučić.

Prema sajtu Kremlja on nije govorio na ruskom jeziku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com