Niš: Konkursi nebitni, javna preduzeća pomoćnicima gradonačelnika

Zakonom obavezni konkursi za izbor direktora javnih preduzeća u Srbiji nemaju nikakav značaj. Barem je takav slučaj u Nišu, piše portal Južne vesti.

Tako će, saznaje taj portal, u fotelju direktora JKP Mediana sesti Dragoslav Pavlović, pomoćnik gradonačelnika Darka Bulatovića, koji je na konkursu zauzeo drugo mesto. Komisija za izbor direktora je kao najboljeg kandidata za tu poziciju ocenila Bratislava Vučkovića, aktuelnog direktora JKP Mediana.

Kada je JKP Vodovod u pitanju, direktorsku poziciju tu bi trebalo da zauzme Goran Djordjević, kojeg je komisija ocenila kao najboljeg kandidata za direktora JKP Tržnice. U konkursu za direktora Vodovoda Djordjević je bio drugi.

JKP Parking servis, pišu Južne vesti, preuzeće Igor Bučić, još jedan pomoćnik gradonačelnika Niša. Za njega se ni ne zna da li je učestvovao na konkursu za direktora ovog javnog preduzeća.

JKP Tržnice vodiće Dejan Dimitrijević. On je bio najbolji kandidat za mesto direktora JKP Parking servis, a na konkursu za JKP Tržnicu nije učestvovao.

Za direktore javnih preduzeća Toplane i Objedinjena naplata, pišu Južne vesti, izabrani su najbolji kandidati po oceni Komisije – Predrag Milačić i Jelena Stojanović. Zavod za urbanizam će voditi Miodrag Atanović, a Gradsku stambenu agenciju Vladan Stojanović. Oni su takodje bili najbolje ocenjeni kandidati.

Konačnu reč o novim direktorima niških javnih preduzeća daće Skupština Niša, verovatno tokom sledeće nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com