Autoput Niš–Priština–Drač među najvažnijim projektima za Srbiju

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beču sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem o projektima koje će Srbija predstaviti na današnjem Samitu zapadnog Balkana.

vučić

Vučić je istakao da je za Srbiju jedan od najvažnijih projekata izgradnja autoputa Niš–Priština–Drač, i izrazio očekivanje da naša zemlja, ubrzanom izradom studije o izvodljivosti i kompletne projektne dokumentacije, već pre kraja 2016. godine može da počne sa izvođenjem građ‎evinskih radova na deonici puta Niš–Merošina– Prokuplje–Kuršumlija–Merdare, u dužini od 77 kilometara.

Čakrabarti je naglasio da će ‎EBRD učiniti sve kako bi ubrzao realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta za čitav region.

On je istakao da lično često Srbiju navodi kao primer uspešnih fiskalnih reformi, i uputio poziv premijeru Vučiću da prisustvuje velikom Investicionom samitu, koji će biti održan u Londonu u februaru naredne godine.

Vučić je od EBRD zatražio savete i pomoć u privlačenju stranih investicija, podršku projektima Svetske banke u privatizaciji preduzeća, naročito onih u restrukturiranju, kao i njihovo iskustvo u razvijanju preduzetničkog duha, čiji je nedostatak, kako je ocenio, najveća smetnja brzom ekonomskom napretku Srbije.

One thought on “Autoput Niš–Priština–Drač među najvažnijim projektima za Srbiju

  • 27. avg. 2015 at 10:10
    Permalink

    Vučićevoj servilnosti nikad kraja. Sada će da uzme kredit, koji ćemo mi da vraćamo, za put koji nam ne treba, samo da bi se dodvorio svojim briselskim gazdama.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com