Nova društvena igra: Izaberite svoj metro

Delegacija Vlade Srbije na čelu s ministrom finansija Sinišom Malim boraviće od ponedeljka tri dana u Francuskoj gde će joj u kompaniji Alstom biti predstavljene ideje za dizajn vagona za budući beogradski metro, saopštilo je Ministarstvo finansija.

„Imaćemo priliku da pogledamo šest kompozicija, a od varijanti kako bi trebalo da izgledaju vagoni, mi ćemo odabrati tri. Zatim ćemo da organizujemo glasanje gradjana i oni će biti u prilici da glasaju koji će model izabrati“, rekao je Mali gostujući na Televiziji Prva.

Ranije je dogovoreno da francuska firma Alstom isporuči signalizaciju i kompozicije za budući Beogradski metro, a da gradjevinski deo na tom projektu uradi kineska firma Pauer Čajna.

Mali je takodje rekao da će tokom boravka u Parizu biti reči i o finansiranju metroa.

„Idemo sada tamo da utanačimo detalje, dogovorimo strukturu finansiranja u vrednosti od 450 miliona evra, koliko košta deo koji mi finansiramo zajedno sa njima“, rekao je Mali, ali nije precizirao o kom se delu radi i koji je tu naš deo.

Sa Malim u Pariz putuju i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com