Nova fabrika vode za Užice do kraja 2017. godine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Užica Tihomir Petković potpisali su danas ugovor o finansiranju radova na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje vode za piće „Petar Antonijević“ na Cerovića brdu.

voda

Mihajlović je, nakon potpisivanja pomenutog ugovora čija je vrednost 400 miliona dinara, precizirala da je 360 miliona dinara obezbeđeno preraspodelom sredstava iz budžeta Ministarstva, budući da je ovo jedan od prioritetnih projekata.

Ona je najavila da će tender za projekat biti raspisan za sedam do deset dana, i uputila poziv svim kompanijama da se jave i eventualno udruže kako bi zajedno mogle da rade na ovom ozbiljnom infrastrukturnom projektu.

Građani Užica, kako je navela, moći će da koriste vodu za piće već nakon prve faze, a obe faze projekta biće završene do kraja naredne godine.

Petković je rekao da je obaveza Grada da tokom ove godine izdvoji pet miliona dinara, a naredne 35 miliona dinara kako bi bio realizovan ovaj projekat, koji je, kako je ocenio, veoma značajan za Užice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com