O čemu će pričati Putin i Si?

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je danas u posetu svom kineskom kolegi Si Đinpingu. Na dnevnom redu su pitanja ekonomske saradnje, realizacije važnih projekata u sferi energetike, proizvodnji aviona i visoke tehnologije.

Putin i Si

Dve države će zajedno raditi na izgradnji aviona sa širokim trupom i teškom civilnom helikopteru. Lideri veoma cene dobrosusedske i partnerske odnose između dve zemlje. Za poslednja tri dana to je treći sastanak Putina i Si Đinpinga, prenosi Sputnjik.

„Mi se veoma često i redovno sastajemo i svaku put naš sastanak je sadržajan. Sporazume koji su postignuti pre 15 godina uspeli smo da ’oživimo‘ i popunimo veoma potrebnim sadržajem za naše države i narode“, konstatovao je predsednik Rusije, nazvavši kineskog lidera dragim prijateljem.

Šef kineske države Si Đinping je tokom susreta sa ruskim liderom Vladimirom Putinom naglasio da su strateško partnerstvo i saradnja Rusije i Kine doprineli zdravom razvoju regionalne i međunarodne politike.

„Pozdravljam predsednika Putina. Ovih godina održavamo veoma bliske kontakte. Na taj način održavamo naše odnose strateškog partnerstva i sveobuhvatne saradnje na visokom nivou. Time doprinosimo zdravom razvoju regionalne i međunarodne politike“, reko je kineski lider.

„Ove godine je 15. godišnjica potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu, dobrosusedstvu i saradnji i 20. godišnjica uspostavljanja odnosa strateškog partnerstva. Zato ova poseta predsednika Putina Kini ima poseban značaj. Juče smo prisustvovali samitu ŠOS-a i sa drugim zemljama-članicama razgovarali o perspektivama razvoja te organizacije. Zadovoljan sam rezultatima samita“, dodao je on.

„Visoko cenim naše zajedničke napore sa predsednikom Putinom za jačanje bilateralnih odnosa u novoj eri“, izjavio je kineski lider.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com