Obama će karijeru nastaviti u Silikonskoj dolini?

Njujork tajms nema za tu tvrdnju pouzdanih dokaza, a nije pribavio ni potvrdu iz izvora bliskih odlazećem američkom predsedniku, ali piše da bi Barak Obama karijeru mogao da nastavi u Silikonskoj dolini.

U.S. President Obama answers a question about the cyberattack on Sony Pictures after his end of the year press conference in the briefing room of the White House in Washington

„U situaciji kad mu je na mestu predsednika ostalo manje od tri meseca, Obama se sprema za ono što bi radio pošto napusti Belu kuću. Vrlo je verovatno da će to biti tesno povezano sa Silikonskom dolinom“. piše taj američki list.

Njujork tajms ima informacije da je nekoliko bliskih saradnika Obame boravilo u Kaliforniji verovatno da bi mu obezbedili put do novog radnog mesta.

Da će to biti Silikonska dolina, a svakako nešto vezano za visoke tehnologije, list zaključuje i po interesovanju koje je Obama pokazao za neke konkretne projekte iz te oblasti: kosmički brod Dragon kompanije SpaceX, ali  let na Mars 2030. godine u čemu je davao podršku saradnji države i privatnog biznisa.

Barak Obama funkciju američkog predsednika će obavljati do 20. januara 2017. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com