Obilaznica oko Beograda : Pušten u saobraćaj most na Savi, kod Ostružnice

Danas u podne pušten je u saobraćaj most na reci Savi, kod Ostružnice, sektor 3 obilaznice oko Beograda.

Kako je saopštilo JP Putevi Srbije, puštanjem u saobraćaj ovog mosta, obilaznica oko Beograda biće u punom profilu autoputa od Batajnice do petlje Avala i to sektori A i B1-B5.

Dragan Jocić, glavni nadzor radova na ovom mostu u ime JP „Putevi Srbije“ rekao je da je Srbija danas dobila novih 2,2 kilometra autoputa, a most je prvi put posle 30 godina otvoren za dvosmerni saobraćaj autoputskog profila pošto je postignuta potpuna stabilnost i nosivost betonske i čelične konstrukcije.

Most preko Save, dug 1, 96 kilometar, izgradjen je 90-tih godina, prošlog veka, podseća se u saopštenju JP „Putevi Srbije“.

Nakon završetka izgradnje, ne dočekavši da preko njega predje saobraćaj, most je srušen u NATO bombardovanju 1999.godine.

Tom prilikom je poslednje polje čelične konstrukcije uz levu obalu palo u reku, stubovi su pretrpeli oštećenja, bilo je prslina duž ploče i konzola glavnog raspona.

Posle obimnih radova na sanaciji, most se ponovo uzdigao već 2006.godine.

Nakon uspešnog završetka izgradnje novog mosta „blizanca“ već postojećem mostu preko reke Save, na obilaznici Beograda stvorili su se uslovi za sanaciju starog mosta, koji je 15 godina bio jedini prelaz obilaznicom preko reke Save za više desetina hiljada vozila svakodnevno, navodi se u saopstenju JP „Putevi Srbije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com