Odlazi i šef Pentagona

Džejms Matis, američki ministar odbrane u februaru će napustiti tu dužnost i otići u penziju, objavio je na svom Tviter nalogu američki predsednik Donald Tramp.

Matis će to učiniti zbog neslaganja s američkim predsednikom Donaldom Trampom, tvrde američki mediji, a NBC objavljuje Matisovo pismo Trampu u kome kaže da američki predsednik zaslužuje ministra odbrane sa kojim se više slaže u stavovimq.

Tramp je dan ranije objavio da će se američka vojska povući iz Sirije u roku od 60 do 100 dana.

Zatim je u četvrtak naložio prekid operacija američke vojske u Siriji, a protiv Islamske države, za koju smatra da je u Siriji likvidirana.

Sa Trampovom konstatacijom o Islamskoj državi u Siriji složio se na svojoj godišnjoj konferenciji za štampu i ruski predsednik Vladimir Putin, ali je izrazio bojazan da se borci islamske države mogu aktivirati u drugim državama, kao što je Avganistan ili u državama iz kojih su došli.

Što se povlačenja američke vojske iz Sirije tiče, Putin je podsetio da se američka vojska iz Avganistana povlači već 17 godina, a još je tamo. Ali ako se iz Sirije povlači, to je dobro, uostalom, rekao je Putin, američka vojska je tamo nelegalno.

Tramp je na svom Tviter nalogu objavio da će Rusi i sirijski predsednik Bašar Asad zažaliti zbog povlačenja američke vojske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com