Otpušten ministar odbrane Ukrajine, već se zna novi

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznjikov pao je iz drugog pokušaja – svojevremeno su svetski mediji objavili da ga je izgurala protivnička struja ali sad je stvarno

O odlasku Reznjikova, jer su ratu potrebni novi pristupi,objavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski video obraćanjem na svom Telegram kanalu.

Sledeće nedelje on će kako je rekao, Vrhovnoj radi za novog ministra odbrane predložiti sadašnjeg šefa Agencije za državnu imovinu Rustema Umarova.

„Parlamentu će biti predloženo da usvoji kadrovsko rešenje. Ja sam odlučio da promenim ministra odbrane Ukrajine. Aleksej Reznjikov je prošao više od 550 dana pravog ratnog konflikta. Smatram da su Ministarstvu potrebni novi pristupi i drugi oblici saradnje kako s vojskom tako i sa društvom u celini. Sad bi na čelo Ministarstva trebalo da dodje Rustem Umarov. Vrhovna rada Ukrajine odlično zna tog čoveka, i gospodinu Umarovu nisu potrebna dopunska predstavljanja. Očekujem da parlament podrži tu kandidaturu“, rekao je Zelenski.

Ovo je za samo par dana drugi ministar odbrane duboko involviran u rusko – ukrajinski sukob koji je uklonjen sa tog mesta. Neki dan je otišao britanski ministar odbrane.

Zanimljivo da se uz vest o smeni Reznjikova pojavila i informacija, čiji je autor poslanik Aleksej Gončarenko, da će sledeće nameštenje Alekseja Reznjikova biti mesto ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji,prenosi Komersant.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com