Panične reakcije u Hrvatskoj na sastanak u Beogradu

U Hrvatskoj su predstavnici političkih stranaka i Vlade dosta panično reagovali na sastanak ministara Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine posvećen Agrokoru. A bez prisustva predstavnika Hrvatske.

Predsednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić je rekao da će biti ravno veleizdaji ako donošenje lex Agrokora dovede do toga da Agrokorove firme izgube imovinu u Srbiji. On je činjenicu da sastanku u Beogradu nije pristvovao predstavnik Hrvatske nazvao sramotom, preneo je večeras HRT.

Saopštenjem se oglasila i potpredsednica Vlade Hrvatske Marina Dalić. U tom saopštenju se navodi da je ministarka Dalić komunicirala sa ambasadorima država u kojima Agrokor ima firme-kćerke, da očekuje da se vlasništvo poštuje. Ministarka Dalić tvrdi da Agrokorove firme van Hrvatske posluju redovno i posebno podvlači da  prelivanja sredstava iz Slovenije u Hrvatsku nije bilo.

Predstavnici Vlade Hrvatske, koji učestvuju u  emisiji HRT-a Otvoreno, smatraju da nije bilo potrebe da predstavnik Hrvatske učestvuje na beogradskom sastanku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com