Peticija predsedniku Rusije: Pse ubijaju zbog fudbala!?

Za dva meseca oko milion ljudi je na sajtu change.org potpisalo peticiju predsedniku Rusije Vladimiru Putinu s pozivom da spreči „tendere za ubistvo“ napuštenih pasa, koji se raspisuju u gradovima (11) domaćinima utakmica predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu.

Vlada Rusije naložila je regionima, u čijoj je to nadležnosti, da pred predstojeći svetski fudbalski dogadjaj reše pitanje napuštenih pasa na human način što podrazumeva njihovu sterilizaciju, vakcinaciju i vraćanje u prirodnu sredinu, piše ruski list Komersant.

Ali Facebook pokret za zaštitu životinja Bloody Fifa 2018 tvrdi da su se ruski gradovi, domaćini Svetskog fudbalskog prvenstva, zbog visokih troškova zbrinjavanja napuštenih pasa odlučili da problem reše po kratkom postupku, pa se, tvrde oni, objavljuju tenderi za obavljanje posla „uništavanja i uklanjanja“ tih životinja.

Zaštitnici životinja tvrde da se broj napuštenih životinja jako smanjio otkako su pripreme za Svetsko fudbalsko prvenstvo ušle u završnu fazu: na primer u Rostovu na Donu ih je bilo 4.500, a poslednjih meseci 2017. godine taj broj je smanjen za 10.00.

Zaštitnici životinja navode da sume koje su gradovi planirali da potroše na izvršenje ovog zadatka: Jekaterinburg 32,5 miliona, Sankt Peterburg 29,4 miliona, Samara 8,9 miliona…

Svetsko prvenstvo u fudbalu održava se u Rusiji, a počinje 14. juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com