Tramp dobio opoziciju u rodjenoj kući: Melanija za oštrije propise o oružju

Prva dama Amerike Melanija Tramp podržala je na ručku sa supružnicima američkih guvernera hiljade mladih demonstranata koji su prošle nedelje tražili oštrije propise o prodaji oružja.

„Ohrabrena sam decom ove zemlje koja su podigla glas i pokušavaju da ostvare promene“, rekla je tom prilikom ona a prenosi Vašington post.

Njen suprug, predsednik Amerike Donald Tramp imao je, posle ubistva 17 učenika jedne škole u Portlandu, razne ideje za odgovor na takve tragične dogadjaje koji su učestali u Americi, gde je oružje kupiti lakše nego kupiti kutiju cigareta.

Pošto je izazvao zbunjenost idejom da naoruža nastavnike, pa gorak podsmeh pisanim podsetnikom da tokom susreta s preživelim učenicima treba da pokazuje saosećanje, Tramp se sada obrušio na jednog naoružanih policajca, koji nije ušao u školu u Portlandu dok je u njoj trajao masakr nazivajući ga kukavicom:

„Verujem da bih ja utrčao unutra čak i kad bih bio bez oružja“, rekao je američki predsednik a preneli su svi svetski mediji.

Siroti policajac je preko advokata saopštio da nije pravilno procenio otkud pucnji dolaze i da ne bi ništa voleo više nego kad bi mogao da vrati 17 izgubljenih života.

U svakom slučaju, akcije američkih proizvodjača oružja su počele da rastu. A to se, tvrde stručnjaci, dešava uvek kad se spremaju oštriji propisi o prodaji oružja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com