Plenković ostaje i bez ministra odbrane?

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević podneo je Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa Hrvatske novu imovinsku karticu, u kojoj po oceni hrvatskih medija ima mnogo izmena.

Ministar je to učinio kad su mediji otkrili da navodno nije u imovinsku karticu uneo pravu kvadraturu niti vrednost vikendice, koja je u novoj prijavi imovine postala kuća sa okućnicom.

Krstičević je u imovinskoj kartici dodao da poseduje gliser, čega u ranijoj prijavi nije bilo.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je danas pred TV kamerama, na pitanje novinara, odgovorio da je Krstičević na dogadjaje oko imovinske kartice reagovao vrlo emotivno, ali da nije ponudio ostavku.

„Razgovaraćemo preko vikenda i videti kako dalje“, rekao je Plenković.

Plenković je neki dan razrešio ministra zdravlja Milana Kujundžića takodje zbog problema s imovinskom karticom.

Pre Kujundžića, takodje zbog problema s nekretninama koje poseduje, mesto ministra državne uprave izgubio je Lovro Kuščević.

Danas je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo da pokrene postupak protiv bivšeg ministra za državnu imovinu Gorana Marića. On je, takodje posle pisanja medija o njegovim poslovima s nekretninama, sam podneo ostavku ocenivši da je pisanje o njegovoj imovini postalo važnije od važnog posla koji obavlja.

Istina je: kopanje po imovinskim karticama ne samo ministara nego i ostalih funkcionera HDZ-a postalo je medijima zanimljivije od posla koji obavljaju. Što znači da je vreme za veliku smenu sazrelo.

Komentar Krešimira Žunića, vršioca dužnosti direktora državne Agencije za promet i poslovanje nekretninama, na otkriće da je u Zadru, po povlašćenoj ceni, kupio stan namenjen propisanim kategorijama porodica, stvar je učinila smehotresnom.

„Ja imam jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, a što će do kraja tjedna biti vidljivo i u mojoj imovinskoj kartici koja se upravo šalje Povjerenstvu za sukob interesa, jer kako sam se našao na ovoj funkciji kao vršitelj dužnosti direktora, do sada je nisam poslao, ali sam poslao upit šaljem li kao vršitelj dužnosti karticu ili ne. Odgovor sam zaprimio u petak i do kraja tjedna ću prijaviti, na moju sramotu, jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majke ti, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge gradjana“, tako je Žunić mudrovao za RTL, a na primedbu novinarke da je duhovit, dijagnostifikovao je: „Meni treba pomoć! Meni treba pomoć!“.

Ostao je ekspresno bez funkcije vršioca dužnosti direktora, za onaj stan i po još nije javljeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com