Pojas i put : Brzinom od 350 km/h prevezli 383 000 putnika za, mesec

Tačno pre mesec dana promovisani ponos – projekat globalne kineske inicijative „Pojas i put“, super brzi voz na relaciji Dzakarta – Bandung, za samo mesec dana je prevezao 383 000 putnika,prenosi Global Times.

Voz, koji je projektovan na brzinu do 350 kilometara na sat, rastojanje od 142 kilometara izmedju dva indonežanska grada,uz više staničnih zaustavljanja, prelazi za 46 minuta.

Od 1.novembra, broj vozova, koji svakodnevno saobraćaju izmedju Dzakarte i Bandubga, povećan je sa, 14 na 28, vikendom na 36, broj raspoloživih sedišta sa 8000 na 16 000, a popunjenost sedišta sa početnih 49 odsto na 98,7 odsto, odnosno sa 4131 na rekordnih 21 359 putnika dnevno, saopštila je China State Railway Group Co.

Brza pruga (High Speed Railway) izmedju Dzakarte i Bandunga kultni je projekat u promociji visokokvalitetne gradnje kineske Inicijative Pojas i put i stručnjaci smatraju da će dati zamaha regionalnom ekonomskom i društvenom razvoju i pokazati kakav će efekat Inicijativa Pojas i put u budućnosti imati na razvoj Jugoistočne Azije, ocenjuje se u tekstu Global Times.

To je, tvrdi Global Times, prvi projekat u kome je kineska high speed railway tehnologija na sveobuhvatan način primenjena van Kine, ceo sistem, svi elementi i ceo industrijski lanac.

Brzom prugom Dzakarta – Bandung upravlja konzorcijum indonežanskih i kineskih firmi, medju kojima je i China State Railway Group Co.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com