Skoplje i Beograd dogovorili : Do Atine vozom brzim najmanje 160 km/h

Od Beograda se vozom do Skoplja ili Zagreba i Ljubljane ne može odavno, ali – biće. Voz je u trendu.

U Beogradu je upravo potpisan Memorandum o saradnji za uspostavljanje železničke mreže visokih performansi izmedju resornih ministarstava Srbije i Severne Makedonije.

Kako je navedeno na sajtu Vlade Srbije, Memorandum, koji su potpisali ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i ministar saobraćaja i veza Severne Makedonije Blagoj Bočvarski predvidja realizaciju projekta izgradnje brze pruge od Niša do Skoplja, za koji će dve zemlje zajednički zatražiti sredstva Evropske unije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, povodom potpisivanja Memoranduma je rekla da će u narednom periodu biti formirana zajednička radna grupa i definisan jasan akcioni plan.

Makedonski premijer Dimitar Kovačevski je rekao da je krajnji cilj da se povežu Atina, Solun, Skoplje, Niš, Beograd, Ljubljana i Salcburg, sa krakom za Budimpeštu.

Kovačevski je rekao da će deonica Skoplje-Niš – Beograd na teritoriji Severne Makedonije, u prvoj fazi, biti duga 50 kilometara.

Namera je da na Koridoru X bude izgradjena kompletno nova brza pruga, koja će ići od Skoplja do Soluna i potom od Soluna do Pireja i Atine, a komercijalna brzina te pruge biće najmanje 160 kilometara na sat, rekao je Kovačevski.

Da podsetimo, aprila 2023.godine slovenačka ministarka infrastrukture Alenka Bratušek i Goran Vesić saglasili su se da je noćni voz na relaciji Beograd – Zagreb – Ljubljana (i obratno) potreban.

U Ljubljani su tada rekli da bi svoj deo od 115 kilometara te pruge, ukupne dužine 555 kilometara, mogli za saobraćaj da osposobe za mesec dana.

Voz Beograd – Šid već saobraća, a najveći deo pruge Beograd – Zagreb – Ljubljana nalazi se na teritoriji Hrvatske, 316 kilometara.

Tadasnji ministar infrastrukture u Vladi Srbije Tomislav Momirovića oktobra 2022.godine je izjavio da postoji inicijativa evropskih partnera za obnovu železničkog saobraćaja na relaciji Zagreb – Beograd i da Srbija za kompletnu rekonstrukciju svog dela te pruge očekuje podršku evropskih fondova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com