Pojavio se Kim Džong Un

Severnokorejski lider Kim Džong Un pojavio se u petak posle 20-dnevnog odsustva iz javnosti, koje je u zapadnim medijima izazvalo višednevne spekulacije o njegovoj bolesti, pa i smrti.

Kako izveštaj Centralne telegrafske agencije Koreje (CTAK) prenosi TASS, Kim se pojavio na otvaranju Fabrike đubriva u gradu Sunčonu. Izveštaj CTAK je preneo i Rojters uz napomenu da nije mogao da ga proveri kod nezavisnog izvora.

Južnokorejski The Korea Times podvlači da uz izveštaj nisu objavljene i slike sa dogadjaja. Ali kasnije je ruski list Izvestija preneo četiri fotografije sa Twitter naloga istraživačkog novinara Martina Vilijamsa, inače fokusiranog na Severnu Koreju na kojima Kim preseca vrpcu. Vilijams tvrdi da korejska stana retko objavljuje lažne slike, lako se razotkriju.

Američki predsednik Donald Tramp je na vest o pojavi Kima izjavio da je ne bi još komentarisao

“Imaćemo nešto o tome da kažemo kad za to dodje vreme”, rekao je Tramp.

“Uvaženi visoki rukovodilac, drug Kim Džong Un lično je presekao traku, koja simbolizuje okončanje gradnj, učestvujući u tome, saopštila je CTAK.

“Uz zvuke svečanog marša, drug Kim Džong Un je došao do mesta ceremonije. Svi učesnici su burno uzvikivali ‘Ura’ pozdravljajući visokog rukovodioca. U svečanoj atmosferi, lider KNDR je presekao vrpcu završetka gradnje, a zatim je mahao rukom graditeljima, koji su likovali, i masama”, opisuje dogadjaj korejska agencija.

Kim je zatim obišao delove fabrike, gde je upoznat s procesom proizvodnje fosfora i na njemu baziranih đubriva, a tom prilikom je ocenio da je otvaranje fabrike „važan trenutak za podizanje hemijske industrije na viši nivo“.

U pratnji Kima bila je, prema izveštaju CTAK, i njegova sestra za koju se tokom njegovog odsustva tvrdilo da bi mogla da ga nasledi na severnokorejskom političkom vrhu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com